5 Ağustos 2013 Pazartesi

Kleopatra'dan Gelen Güzellik..


Güzelliği dillere destan Kraliçe Kleopatra’nın günümüze bıraktığı bir miras olan süt ve bal birleşimiyle oluşan iksiri güzelliğinize güzellik katacak…



İçeriğinde bir çok vitamin, mineral, antioksidan ve aminoasitlerin olduğu ve bunlara ek olarak her geçen gün bir tedavi edici özelliğinin ortaya çıktığı balın bulunduğu Kleopatra iksirini ünlüler de dahil bir çok kadın uyguluyor. Uzmanlara göre özellikle kuru bir cilde sahip olan kişilerin ciltlerini canlandırmaları için bal ve süt banyosunu haftada iki kez yapmak gerekiyor. Evde de hazırlanabilen bu karışım ister vücudunuza isterseniz de sadece yüzünüze uygulayabilmeniz mümkün. İksir içerisinde bulunan süt toksinleri attığı için yağ tabakasını önlediğinden bazı ünlüler bu tarifin sivilceleri tedavi etmede de oldukça başarılı olduğunu söylüyor.

Bu güzellik kürünü evde uygulamak çok kolay…

Malzemeler:

Plastik su şişesinde bir litre süt

Bir fincan tuz

Yarım fincan bal

Yapılışı:

Plastik şişe içerisindeki süte tuz ve balı da ekleyerek iyice çalkalayıp karıştırın. Oluşan köpüklü karışım ile vücudunuzu iyice masaj yaparak ovun ve daha sonra durulayın. Süt banyosu cildi derinlemesine temizler, epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildin kurumasını önler.

Kleopatra’nın her daim genç ve güzel kalmasının sırları aslında günlük hayatta uygulanabilecek kadar basit…

Yüzünüzü her gün hiç aksatmadan maden suyu ile sildiğinizde 1 ay sonra cildinizdeki parlaklığı fark edeceksiniz. Günümüzde İskandinav kadınları da güzelliklerini maden suyuna borçlular çünkü ciltlerini korumak için saf kaynak sularından faydalanıyorlar. Cilde sağlıklı ve canlı bir görünüm veren, şişesinde ‘doğal maden suyu’ yazan içecek ile her gün yüzünüzü silin veya yıkayın.
Elmanın faydası ise saymakla bitmez, aynı zamanda çok iyi bir cilt kremidir. Bir adet elmayı rendeleyin. İçine 2 kaşık gerçek doğal kaymak katın ve iyice karıştırın. Yüzünüze oluşan bu kremi uygulayın ve 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Kağıt havlu ile yüzünüzde kalan yağı temizleyin. Cildiniz için yaptığınız bu dışarıdan desteği, her gün bir elma yiyerek içeriden de sürdürün. Düzenli kullanım sonrasında cildinizin pırıl pırıl olduğunu fark edeceksiniz.
Tuz madenlerinden çıkarılan işleme sokulmamış tuz cilt için çok faydalıdır. Yüzünde çizgiler oluşan kadınlar bu tuzu su ile eritip yüzlerine sürmeliler. Kalsiyum, demir, magnezyum, klorit ve potasyum bakımından cildin ihtiyacı olan bütün bu mineralleri barındıran bu tuzlu su ile her gün yüzünüzü yıkayın.
Ispanağın faydalı olduğu herkes tarafından bilinir fakat ne gibi yararları olduğu konusunun pek üstünde durulmaz. Hatta genellikle çocuklar sevmediğinden ıspanak eve bile sokulmaz. Hâlbuki ıspanak cildinizin parlamasını sağlar ve güzelliğinize güzellik katar. Bir bardak sütü kaynatın ve ocaktan indirin. 5-6 yıkanmış ıspanak yaprağını kaynattığınız sıcak süte batırın ve bu yaprakları yüzünüze sererek 15-20 dakika bekletin. Bu işlemden sonra yüzünüze nemlendirici sürün. Koyu yeşil yapraklı bütün sebzeler demir içeriyor ve demirin, oksijeni taşıyan bir görevi var. aynı zamanda haftada bir gün de mutlaka ıspanak yemelisiniz.
Yaşlılık lekelerine iyi gelmesi için bir soğanın suyunu sıkın. Bu suya yarım çay bardağı elma sirkesi de ekleyin. Bu karışımı yüzünüze her gün düzenli olarak sürün. Şimdilerde mevsimi olan kavun karoten içerdiği için birçok önemli faydası vardır. Bunlardan biri de cilt lekelerini ve yüzdeki pullanmaları önlemesi. Cildin gereksinimi olan mineral ve vitaminler kavun suyunda bol miktarda bulunmakta. Bu nedenle kavunu sıkıp suyunu yüzünüze sürün ve 15 dakika sonra yıkayın. Bir süre sonra cildiniz mükemmel bir görünüme kavuşacaktır.

Solgun ve sağlıksız bir cilde sahip olduğunuzu düşünüyor ve bundan oldukça rahatsız oluyorsanız maydanoz bu sorununuz için size çare olacak. Bir demet taze maydanozu sebze-meyve sıkacağında sıkın. Bu demetten çıkan suyu yüzünüze sürün ve daha sonra durulayın. Bu uygulamayı her gün yapın. Aynı zamanda her gün salatanızda bulundurun. Cildinizin sıkılaşmasına da yardımcı olacaktır.
Her gün erik yemelisiniz. Çünkü erik yaşlanma sürecini geciktiriyor. Kışın kuru erik yazın taze erik tüketmelisiniz.
Her akşam süte batırılmış pamukla yüzünüzü silin. Yüzünüzü yarım saat sütle dinlendirdikten sonra yıkayın. Cildi yağlı olanlar sütün üzerindeki yağı alarak yüzlerine uygulamalılar. Kullanacağınız süt pastorize edilmiş değil doğal süt olmalıdır.

http://www.hemistanbul.com/tr/dergi/saglik/kleopatradan-gelen-guzellik/39.aspx#.Uf9y8NKEzm4

1 yorum: